Ditt syn

Trenger du synstest?

Finn ut hvordan en synstest foregår hos oss

Hvordan foregår synstest?

Når du kommer til oss for å ta en synstest gjør vi først en digital måling av øynene dine.

Inne hos optikeren snakker vi om hvordan du selv opplever synet ditt, deretter gjøres forskjellige tester og undersøkelser for å finne ut hvordan du ser med hvert enkelt øye og hvordan du ser med begge øynene sammen. Vi gjør også en grundig samsynsmåling.

Etter testen får du anbefalt glasstype og velger brilleinnfatning, kanskje trenger du briller til ulike formål, fritid, jobb eller sport. Da har vi fordelsprogrammet Privilegium som gir deg store rabatter på brille nr. 2, 3 osv.

Dersom du ønsker å prøve linser kommer vår optiker med en anbefaling av hvilken linsetype som passer for deg. Deretter avtales en linseopplæring sammen med en av våre veiledere. Noen ganger blir man litt sliten i øynene av testene vi gjør, slik at en linseopplæring bør være en annen dag.

Hvis du har brukt linser før og ikke har behov for opplæring, vil du få med deg prøvelinser hjem. Disse skal du bruke i 1-2 uker og så komme tilbake for en etterkontroll. Dersom linsen fungerer bra kan du kjøpe linser i nettbutikken, via Linseboksen eller i butikk.

Helsesjekk

Er du er over 40 år eller har arvelige øyesykdommer i familien anbefaler vi å måle trykket og ta et Optomap scan av netthinnen.

Trykkmåling foregår ved bruk av et tonometer.Optomap scan er et digitalt netthinnebilde som gir optikeren verdifull informasjon om øyehelsen din.

Dersom noen av våre målinger indikerer øyesykdommer kan vår optiker henvise videre til øyelege, da kan vi benytte Eyecheck, som er en nettbasert øyelegetjeneste.Eyecheck brukes av optikeren for å finne årsaken til uavklarte tilstander hos deg som pasient. Optiker kan sende funn og beskrivelse til en øyelege. Øyelegen vurderer tilsendte digitale data og gir raskt vurdering om videre oppfølging. Enten ved ny kontroll hos optiker eller at du bør henvises videre til øyelege/sykehus.

Oppsummering

På slutten av timen oppsummerer vår optiker funn og anbefalinger og dere avtaler neste innkalling.Dersom du trenger briller får du hjelp av våre veiledere til å finne innfatning og glasstyper som passer best for deg.

Når du henter brillen tilpasser vi den så den sitter godt på.Har du kjøpt briller hos oss kan du alltid komme tilbake å justere den ved behov. F.eks. å stramme skruer, justere stenger eller bytte neseputer.

Kan jeg delbetale?Ja, det kan du! Vi har avtale med Resursbank slik at du kan velge en betalingsmetode som passer for deg, ønsker du å benytte deg av delbetaling, søker vi mens du venter. Du får svar med en gang.

Håper du har fått svar på det du lurer på! Kontakt oss gjerne på telefon, e-post eller på facebook! Vi gleder oss til å hjelpe deg!

Bestill synstest